Home
Projecten
Contact
Posthuma
Home
Toepassingen
Projecten
Nieuws
Contact

TOEPASSINGEN

Sloepen:
Elektrische aandrijvingen voor recreatievaartuigen worden momenteel het meest toegepast voor sloepen. Hier zijn twee redenen voor: de rompvorm en het vaargedrag. Door de energie-effeciënte rompvorm is maar weinig vermogen vereist om de sloep voort te bewegen. Bovendien wordt een sloep veelal gebruikt voor dagtochten met een gemiddelde snelheid van 7 à 8 km/uur. Hierdoor is perfect een elektrische aandrijving met een industriële tractiebatterij te gebruiken.

Zeilschepen:
Evenals sloepen hebben zeilschepen een gunstige rompvorm. De motor aan boord wordt veelal slechts incidenteel gebruikt voor manoeuvreren of wanneer de wind ongunstig is. Hierdoor komt een dieselmotor niet goed op tempratuur, wat een negatief effect heeft op de levensduur en de onderhoudskosten. Veelal kan volstaan worden met een elektrische aandrijving en een batterijpakket. Hierdoor is het mogelijk om met de motor varen zonder stank, lawaai en trillingen. Elektrisch varen, is als zeilen zonder zeil.

Zeiljachten:
Zeewaardige zeiljachten hebben vaak veel elektrische luxe en hulpfuncties aan boord. De actieradius dient in veel gevallen groter te zijn dan bij de kleinere zeilschepen. Door het toevoegen van een aggregaat wordt de actieradius vergroot. Dit levert bovendien grote voordelen op ten aanzien van de ontwerpvrijheid van de architect en de gewichtsverdeling. Met de combinatie van aggregaat en accupakket kunnen alle wensen met betrekking tot elektrische luxe worden vervuld.

Motorjachten:
Voor motorjachten, zoals kruisers,kotters en vletten, biedt een seriehybride aandrijving veel voordelen. In toenemende mate ontstaat er vraag naar meer luxe en comfort aan boord. De combinatie van een elektromotor met een tractiebatterij en aggregaat speelt hier perfect op in. De grote buffer accucapaciteit kan naast de energievoorziening van de elektromotor ook gebruikt worden voor de huishoudelijke luxe. Daarnaast is een motorjacht met een seriehybride aandrijving stiller, schoner en trillingsvrij.


SloepZeilschipZeiljacht
Motorjacht